Av: Runar Lund

Microsoft Teams - Samhandlings-verktøyet som virkelig gjør en forskjell

Vi i Point Taken har de siste månedene benyttet Microsoft Teams til samhandling i våre prosjekter og i selskapet generelt.
Dette verktøyet samler ansatte, samtaler, innhold og verktøy på en unik måte. Workplace by Facebook, Slack og Yammer har god samhandlingsfunksjonalitet hver på sin måte, men ingen av dem gjør alt det Teams gjør.
Teams gir brukerne en mulighet til å samle «alt» på en flate, noe som oppleves som en betydelig forenkling i et virvar av tjenester og apper.

Microsoft teams er ny chatbasert arbeidsflate som gir nye samhandlingsmuligheter. Verktøyet er intuitivt med tilgang på avansert funksjonalitet. Microsoft Teams bygger på Microsoft Office 365 som er en skalerbar plattform som er tilgjengelig overalt hvor medarbeideren befinner seg på alle enheter, enten det er smarttelefon, nettbrett eller PC. Klienten er tilgjengelig i IOS, Android og Windows. I tillegg støttes de viktigste nettlesere.

Eksempel på arbeidsflate på pc/nettbrett og telefon. Illustrasjon: Microsoft.

Eksempel på arbeidsflate på pc/nettbrett og telefon. Illustrasjon: Microsoft.

 

Derfor skal du velge Microsoft Teams:

 

Samtaler for grupper (chat)

Microsoft Teams gir samtaler med historikk som sørger for at alle er engasjert og informert. Gruppesamtaler er synlig for hele gruppen men gir også mulighet for private samtaler. Et rikt bibliotek av emojis og GIF’er, gir brukeren en personlig måte å uttrykke seg på. Teams støtter skrift, lyd og video. I samtalene kan også hente oppdateringer fra andre systemer. Vi har testet med oppdateringer fra Microsoft CRM og Trello. Teams kommer med et rikt bibliotek av slike koblinger, der også Webhooks er støttet. Det gir mulighet til å knytte seg til nær sagt hva som helst av kilder.

 

En sentral for samhandling

Microsoft Teams samler verktøy fra Office 365 på en enkel og lettfattelig måte. Man kan starte lyd- og videomøter og jobbe med Office-dokumenter direkte i Microsoft Teams. Teams kan inneholde de verktøy og informasjonskilder virksomheten har behov for.

 

Kan tilpasses hver gruppe

Hver avdeling eller team er unike. Derfor tilbyr Teams muligheten til å tilpasse opplevelsen til å passe enhver avdeling eller gruppe. Hver gruppe kan ha egne kanaler og faner som kan inneholde for eksempel SharePoint dokumentbibliotek, notatbøker, oppgavekort (Planner) og andre programmer.
Man kan også inkludere annen funksjonalitet utenfor Office 365.
Våre prosjekter er nå alle satt opp med chat, filområde, notatbok, oppgavekort og tall fra timeføring via PowerBI.

 

 

PowerBI gjør det også mulig å vise tallene bak gjennom «drill down».
Prosjektene har nå én samhandlingsflate der vi tidligere har benyttet tjenester som Slack, Trello, eller Teamrooms i SharePoint hver for seg. Vi benytter fortsatt SharePoint i prosjektene, men nå gjennom Teams. Prosjektdeltagerne kan selv legge til nye faner etter behov.


Sikkerhet du kan stole på

Som en del av Office 365 kan Microsoft Teams tilby skalerbar og avansert sikkerhet.  Data er til enhver tid kryptert. Multifaktor autentisering kan tilbys som standard. I tillegg støtter Microsoft industristandarder innenfor sikkerhet og samsvar.

 - - -

 

Microsoft Teams har blitt et kjært bekjentskap, og vi gleder oss til ny funksjonalitet som vil bli lagt til i månedene som kommer.
Det er én av fordelene med verktøy og tjenester levert som en skytjeneste: Alltid oppdatert til siste versjon.
Vi deler gjerne av våre erfaringer til de som vil vite mer om Office 365 og Teams.

 

Vil du vite mer? Ta kontakt.